begeleiding groep

Begeleiding groep

Samen Zonder Zorgen biedt groepsbegeleiding / dagbesteding:
Bij dagbesteding gaat het om gezamenlijke groepsbegeleiding en activiteiten. Als u behoefte heeft aan contact met anderen, als u ondersteuning kunt gebruiken bij een dagritme of dagelijkse activiteiten, dan bent u bij ons van harte welkom om samen leuke en interessante activiteiten te ondernemen. Thuiszorg Samen Zonder Zorgen organiseert veel groepsactiviteiten en speciaal ook voor ouderen. Het gaat om ontmoeting, ontspanning, creativiteit en informatieve activiteiten.
Wie zijn onze cliënten:
De doelgroep van Samen Zonder Zorgen laat zich moeilijk onder één noemer plaatsen. De zorgvraag, problematiek en achtergrond van onze cliënten zijn zeer divers. Het gaat om jong en oud, mannen en vrouwen, om verschillende nationaliteiten, religieuze en culturele achtergronden.
Onze cliënten hebben veel met elkaar gemeen.Ten eerste zijn het allemaal burgers, met dezelfde rechten, plichten en behoeften als andere burgers. Tegelijkertijd hebben zij een kwetsbare positie vanwege hun somatisch of sociale beperking. Met de juiste zorg en ondersteuning kunnen zij hun rechten doen gelden en hun leven vorm en inhoud geven.  Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw hulpvraag, uw wensen en de persoonlijke behoeften van u, uw partner en familie. Het kan zijn dat u meer behoefte heeft om uw verhaal te vertellen, of juist goede praktische tips nodig heeft of alleen maar begeleiding bij de volgende activiteiten:
  • Makkelijk contact maken met uw leeftijd genoten
  • Luisteren naar standpunten van de overige cliënten
  • Om uw eigen standpunt duidelijk naar voren te brengen
  • Om gezamenlijk aan verschillende activiteiten deel te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.
Kosten
De kosten voor dagbesteding worden vergoed uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U kunt hiervoor terecht bij het WMO-loket, het sociale wijkteam of het gebiedsteam van de gemeente. De ondersteuning kan worden geboden in natura of in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB) waarmee u zelf ondersteuning kunt kiezen. In beide gevallen vraagt de gemeente om een eigen bijdrage. Het sociale wijkteam verzorgt de indicering van dagbesteding.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met telefoonnummer 06-33974457 of via e-mail info@samenzonderzorgen.nl