missie en visie

Onze missie

Samen Zonder Zorgen heeft hart voor mensen:
Zij voelen zich bij ons welkom, rechtvaardig behandeld en gerespecteerd. Vertrouwen en veiligheid vormen voor ons een belangrijke basis voor een gelijkwaardige relatie tussen mensen. Dit betekend dat we duidelijk, eerlijk en open communiceren en de gemaakte afspraken nakomen. Wij zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden.  Wij geven voorrang aan goede ideeën, creativiteit en durf, echter altijd met respect voor ieders keuze en voorkeur. Dankzij onze volle aandacht en creatieve manier van werken benutten wij iedere mogelijkheid om tegemoet te komen aan uw wensen.  Wij hebben oog en oor voor elkaar, mensen weten en voelen zich bij ons professioneel behandeld. Wij zijn ervan overtuigd dat we zo een onmisbare bijdrage leveren aan het welbevinden, de waardigheid en de weerbaarheid van ons cliënten.

Onze visie

Onze visie is dat ouderen met een beperking, getraumatiseerd, geïsoleerd en psychiatrisch problematiek , het recht hebben op een gastvrije en laagdrempelige ontmoetingsplaats in hun eigen directe omgeving. Samen Zonder Zorgen wil die plaats zijn, een sfeervolle, huiselijke plek waar je mag zijn wie je bent. Een plek waar je je gekend en gehoord voelt. Dit betekent dat onze medewerkers zich voor de volle 100% zullen inzetten om er voor de cliënten te zijn. Wij zullen ouderen stimuleren om actief en in beweging te blijven door voor een positieve, prikkelende sfeer te zorgen, waarin wordt gekeken naar de vragen, wensen en de mogelijkheden van de cliënten. Bij ons kun je anderen ontmoeten en aan activiteiten deelnemen.

Liefde, passie, respect en geborgenheid

Om goede begeleiding en zorg te kunnen bieden zijn liefde, geduld en inlevingsvermogen erg belangrijk. De behoefte en kwaliteit van het leven van de cliënten staat centraal, We willen een stukje geluk laten ervaren en vorm en inhoud geven aan een menswaardig bestaan.
Samen Zonder Zorgen heeft respect voor ieders privacy en persoonlijke levensovertuiging. Er wordt begeleiding en zorg op maat geboden en er wordt gekeken naar wat iemand wel kan en niet wat iemand niet kan. Het stimuleren van zelfzorg en het maken van eigen keuzes zijn belangrijk om het leven zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven inrichten. De oudere met beperkingen blijft in heel zijn ziekteproces een volwaardig persoon. Er wordt steeds gezocht naar een manier van begeleiden en verzorgen die bij de cliënten op dat moment past. Cliënten zullen door de aanwezigheid van vaste, deskundige medewerkers en door de veilige, sfeervolle en herkenbare en gezellige omgeving zich gekend, prettig en welkom voelen. Mantelzorgers moeten met een gerust hart hun familielid in goede handen kunnen achterlaten.